Vistas i husvagnen under färd

Att vara ute och campa med husvagn kan vara en mycket spännande upplevelse för många, speciellt om man aldrig tidigare har gjort det. Något som vanligtvis setts på filmer, men som i verkligheten inte stämmer, är att man lagligt både får och kan åka i husvagnen medan någon kör.

Det första, men absolut inte nissan_caravan_e20_004viktigaste, är att man kan åka fast. Det är olagligt att vistas i en husvagn medan den rullar och att sätta in bälten fungerar ytterst sällan. Husvagnar är inte gjorda för att färdas i. Trots att det finns mycket tåliga och bra husvagnar är de allra flesta gjorda i frigolit och ett mycket tunt lager aluminium, detta är inga tåliga material och vid en eventuell krock kommer husvagnen att ramla ihop lika snabbt som ett korthus.

En husvagn fungerar knappast som en husbil och är betydligt mer ostadig. Om det vistas människor i husvagnen under färden, finns det stora risker för att vikten blir ostabil, som i sin tur leder till att husvagnen kan både svaja och i värsta fall tippa.

Trots att det varken är kul med böter eller en husvagn som ligger vält på vägen, kan det resultera i mycket värre saker än så. Skulle man råka vara med om en krock finns det stora chanser ett personerna som vistas i husvagnen skadar sig mycket allvarligt, eller värre än så.

För många kan det kännas både äventyrligt och spännande att få åka på ett sätt som man vanligtvis inte gör i vardagen. Kanske är man på väg ut med kompisarna och vill få plats med så många som möjligt, eller så vill man att barnen ska få vara med om något lite förbjudet och roligt. Kom ihåg att det är olagligt att färdas bak i en husvagn under färd och att liv kan komma till stor skada, fråga dig innan om det är värt det.