Travco och Nissan husvagn

Travco

Travco är en husbilsmodell byggd av det amerikanska företaget, Dodge. Den byggdes mellan år 1965 och 1980. Modellen kom dock redan under början av 60- talet och marknadsfördes av biltillverkaren Chrysler.

Inredningen var mycket 70- och 80-tal med fällsängar, snurrstolar och färgstarka mattor. Köket i bilen var fullt utrustat. Den hade spis med fyra plattor och ugn samt kylskåp med dubbeldörr och dubbel diskho. En del av husvagnarna hade kaffekokare och brödrost. Med andra ord var köket utrustat med de flesta saker ett kök behövde. Materialen för inredningen var dessutom mycket dekorerade.

När det gäller badrummet var det stort och fullt utrustat med toalett, handfat och dusch. De hade också en stor garderob. Sovrummet var däremot litet med säng, spegel och olika förråd. Dock funktionellt och tillräckligt för att kunna bo bekvämt.

Nissan husvagn

Nissan husvagnen är designad av biltillverkaren Nissan och kom under 70- talet. En annan version av denna gjordes vid 90- talet och såldes som Nissan Homy. Nissan Homy såldes av japanska företaget Prince Motor Company.nissan_caravan_e24_003

De första serierna av Nissan husvagnen var B640 men efter det byttes namnet till T20. De byggdes mellan slutet av 60-talet till i mitten av 70-talet. Den andra serien var E20 och byggdes från år 1976 till 1980. Tredje serien var E23 och byggdes från år 1980 till 1986. Den sista serien var E24 som byggdes mellan år 1986 till 1999. Efter det kom serien Nissan Elgrand och ersatte tidigare versioner.

Serien E20 kunde ta upp till 10 passagerare. Den blev därför mycket populär i Europa, speciellt inom brandkåren och ambulansverksamhet. Dock var den lite svår att hantera eftersom den inte hade servostyrning. Dessutom gick växeln hela vägen upp till handhöjd och den hade en liten kurva. Växeln var också runt 80 cm lång vilket gjorde det klumpigt att växla.