Husbilar och husvagnar inom populärkultur

Inom svensk kultur har husvagnar och husbilar haft och har fortfarande en stor betydelse. När det till exempel gäller normen om “mellanmjölk” har husbilar en stor del inom det. Normen säger till exempel att en typiskt “mellan”-familj har Volvo, två barn och husvagn. De åker på semester med husmotorhomes-1206520_960_720vagnen eller bilen under sommaren och kampar. Med detta har det också gjort inverkan inom svensk populärkultur.

Svensk populärkultur som innefattar husbilar och husvagnar är till exempel Sune filmerna. I filmen Sunes sommar går familjen på bilsemester med husvagnen kopplad till bilen. Familjen är inte enad om att åka på bilsemester utan Sune vill åka till Argentina, systern Anna vill tågluffa och mamman vill åka till Grekland. Dock enas pappa Rudolf om campingsemester med husvagn. Till slut går familjen med på campingsemestern men det blir inte exakt som pappan hade tänkt.

Sune filmerna är ett typisk exempel på husbilar och husvagnar inom svensk populärkultur. Andra filmer, serier och musik som innefattar husvagn är låten “Husvagn”. Den är skriven av Galenskaparna och After shave och framfördes i tv serien, Macken.

Tv serien, Macken som handlar om en mack. Det består av olika sketcher och musikinslag. Sketcherna och musik inslagen handlar om bilar generellt vilket innefattar husvagnar och husbilar. Annat inom svensk populärkultur som handlar om husvagn och bilar är tidningen, Husvagn & Camping. Målgruppen är till människor som är intresserade av camping och allt som hör till. Den ger tips om ställena att campa, vilka husvagnar och husbilar som är bra och hur man ska tänka innan man gör ett husvagns köp. Tidningen började ges ut år, 1976 och har sedan dess ökat sin popularitet bland de som är intresserade av camping livet.

Generellt sätt har husvagnar och husbilar haft en stor inverkan inom svensk populärkultur och normer. Då Sverige har ett fint natur är det populärt med bilsemester med husvagnen eller husbil för att njuta av den.