Att bo i husbil permanent

När vi hör ordet husvagn eller husbil, tänker nog de flesta på Böda Camping eller campingälskande tyska barnfamiljer som tar med sig halva hemmet hemifrån för att åka på upptäcktsfärd genom Europa. Men det finns även folk som väljer att bo permanent i en husbil. I USA finns det människor vars bostäder är iordninggjorda “caravans” och där de bosätter sig för jämnan tills det är dags att flytta. Inte sällan är det mindre ekonomiskt gynnade personer som inte har råd att köpa hus. I många amerikanska filmer eller musikvideor ser man dessa områden som i Sverige ibland kan påminna om läger för fattiga människor.

Att vara mobil

I en värld där rörlighet och frihet har blivit en del av vardagen, kan en husbil vara ett perfekt sätt att semestra på. Ta med dig dina andra mobila enheter i bilen och upptäck världen i mindre skala tack vara alla appar som företagen utvecklar i rasande fart. För att göra en bra app, kan man ta hjälp av de senaste teknikerna och företag som Aplexa ser till att ditt företag smälter in i den nutida livsstilen.

Upptäck världen med husbil

Faktum är att det inte bara är mindre privilegierade människor som vill leva såhär. Det finns exempel på svenskar som har köpt sig en bekväm husbil och bor halva året i USA eller något annat land. Anledningen är att man vill kunna bryta upp när som helst, det kostar mindre och man ser mycket av landet i sig utan att hamna i turistfällor. Det har blivit en del av den amerikanska livsstilen att äga en husbil och ett fenomenalt sätt att semestra på. När man sedan reser hem igen, kan man betala en plats på ett övervakat ställe för att se till att husbilen finns kvar när man kommer dit igen.

Kanske är detta en dröm och en möjlighet när pensionärslivet inte är långt borta och man har tid för sig själv och sin partner igen. De amerikanska husbilarna är ofta ordentligt utrustade och kan vara rena rullande lyxhotellen under en längre tid om man så önskar.